Cadastrul realizeaza masurarea, identificarea, descrierea si inregistrarea imobilelor cum ar fi apartamentele, terenurile si casele, in documentatia cadastrala si reprezentarea lor pe planuri cadastrale si harti.

Citește mai departe...

Autorizatia de constructie este un act care confera cetatenilor dreptul de a construi dar si de a consolida sau de a repara constructiile care deja exista. Acest act a fost eliberat de primarie pe baza dosarelor care cuprind mai multe avize si acorduri si care au valabilitatea de maxim 12 luni.

Citește mai departe...

Atunci cand vrei sa stii daca actele pentru o proprietate sunt in regula sau daca sunt unele probleme cu aceasta proprietate atunci ea va trebui sa fie intabulata. Intabularea implica inscrierea in Cartea Funciara a dreptului tau de proprietate sau a altor sarcini. Lipsa intabularii inseamna ca o casa nu are setul actelor de proprietate complete si nu se poate instraina nefiind disponibil pentru alte operatiuni care sunt legate de dreptul sau de proprietate.

Citește mai departe...

O etapa foarte importanta atunci cand se incepe construirea gardului sau a constructiilor este trasarea. Prin procesul de trasare se executa si transpunerea proiectului din plan in teren. Pana acum ceva vreme legislatia sau autoritatile compentente nu au obligat proprietarii sa faca trasarea insa odata cu dezvoltarea haotica si rapida aceasta a devenit obligatorie. Acum autoritatile cer emiterea autorizatiilor de construire si receptia constructiilor prin proces verbal de trasare.

Citește mai departe...